Wat is Birkman?

Van grote bedrijven tot startende ondernemingen, menselijk kapitaal is een sleutel tot succes in alle organisaties.


De Birkman Methode ontwikkelt en versterkt het menselijk kapitaal binnen organisaties en helpt individuen hun innerlijke potentieel te realiseren. Het opbouwen van een beter inzicht in menselijk kapitaal is de drijvende kracht achter creatieve oplossingen, vertrouwensrelaties, effectieve processen en doelgerichte acties. De Birkman Methode helpt leiders, medewerkers, studenten en teams deze verborgen kwaliteiten te onthullen. Onze wetenschappelijk ontwikkelde, multidimensionale meting biedt inzicht in persoonlijkheidskenmerken en beroepsgegevens om het unieke gedrag van individuen in verschillende situaties en bedrijfstakken te helpen begrijpen.


De Birkman Methode gaat verder in op persoonlijkheidskenmerken dan welke andere meting dan ook. Waardoor individuen echt begrijpen, niet alleen wie ze zijn, maar ook waarom. Bovendien is deze methode de enige die de percepties en verwachtingen weergeeft.

Er bestaat uitgebreide informatie over de statistische onderbouwing van de methode. Hier volstaat te zeggen dat de Birkman methode helemaal voldoet aan de eisen die aan een goede psychometrische methode worden gesteld: gestandaardiseerd, objectief, betrouwbaar en valide. Verdere informatie hierover is op aanvraag beschikbaar.

Introductie filmpje
Wat is Birkman?

De Birkman is een zelf-assessment gebaseerd op een online vragenlijst met meer dan 265 vragen. Die op basis van een database met meer dan 400.000 respondenten en 65 jaar onderzoek uitmondt in een aantal specifieke rapporten.

Symbool Besluitvaardigheid
Symbool Besluitvaardigheid
image description image description
image description image description
Je weet nooit genoeg!

ik wil meer weten !

In contact komen