Birkman versus …

Birkman versus … Er zijn heel wat persoonlijkheidstesten op de markt. Denk aan DISC, de Myer-Briggs Type Indicator, Insights Benelux, Me+U, het Enneagram en noem ze maar op. Toch is Birkman uniek.

De Birkman Methode is namelijk één van de weinige persoonlijkheidsinstrumenten die wetenschappelijk valide en betrouwbaar is. Daarnaast berust de aanpak van Birkman op jarenlang wetenschappelijk onderzoek en verzamelen we al zestig jaar data van mensen – wereldwijd.

Birkman versus … Persoonlijkheidstesten

In 2018 en 2019 kwamen veel zogenoemde ‘persoonlijkheidstesten’ negatief in het nieuws (Trouw:“Laat u zich foppen door een persoonlijkheidstest?”; AD: “Stop met persoonlijkheidstests, ze zijn gebaseerd op gebakken lucht”; Nu.nl: “Persoonlijkheidstests op werk: meestal klopt er niks van”).

Eerlijk is eerlijk: die kritiek vinden wij niet meer dan terecht. Deze persoonlijkheidstesten hielden – en houden helaas nog steeds – mensen namelijk nogal ‘voor de gek’. Zulke testen worden gebruikt misbruikt om mensen labels op te drukken en in hokjes te kunnen plaatsen. En dat zou nooit het (voornaamste) doel van een persoonlijkheidstest moeten zijn… Mensen zijn namelijk allemaal uniek. Jij wilt toch ook niet alleen maar eenheidsworsten binnen je organisatie? Bovendien zijn dergelijke persoonlijkheidstests vaak enorm oppervlakkig en te vergelijken met horoscopen waar een hoop algemene waarheden in worden verwerkt: iedereen herkent er wel iéts in, maar echt zelfinzicht ervan verkrijgen doe je meestal er meestal niet van.

Birkman = géén persoonlijkheidstest, wel een persoonlijkheidsinstrument

We houden niet van het woord ‘test’. Dat impliceert namelijk dat er goede en foute uitkomsten zijn – en dat is bij persoonlijkheden niet het geval. Iedereen is zoals ‘ie is, en mag zijn zoals ‘ie is. “Iedereen is oké”, zeggen we ook weleens.

Het unieke van Birkman

Inloggen voor Birkman Professionals

×
Product added to cart

Geen producten in de winkelwagen.