Jij neemt je ogen toch ook serieus?

Wist je dat als je je arm uitsteekt, je duim vervolgens opsteekt en dan over het topje van je duim kijkt. Dat het enige stukje dat je écht helemaal scherp ziet, die paar vierkante centimeters zijn? Al het andere daaromheen is vaag, diffuus of niet helemaal scherp. Probeer het maar eens, steek je een arm uit, steek je duim omhoog en kijk eens recht over het topje van je duim.

Zo ook gaat het met het inschatten van jezelf en het gedrag van anderen in jouw omgeving. Je ziet maar een heel klein gedeelte scherp en al het andere is vaag. Met als gevolg een grotere kans op vervorming of misinterpretatie van die werkelijkheid met alle consequenties van dien. Niet of verkeerd begrepen worden met ruzie of polarisatie als gevolg.

Met de jaren gaan bij veel mensen de ogen achteruit. Hoe ouder je wordt, des te groter de kans is dat je minder scherp ziet. Er zijn dan natuurlijk van die leuke Kruidvat brilletjes, Belbin brilletjes of Disc brilletjes die je een beetje helpen de omgeving weer wat scherper waar te nemen. Maar jij vindt jouw scherpe blik toch ook écht belangrijk. Je neemt je eigen percepties toch echt serieus. Neem dan geen genoegen met de snelle oplossing en ga naar de echte opticien. Die maakt een hele precieze analyse van jouw unieke kijk op de wereld en wijze van kijken.

 

.
Zo is het ook met de instrumenten die je gebruikt in je werk of in je leven. Om zicht te krijgen op alle gebeurtenissen en gedragingen die bij jezelf en om je geen gebeuren. Er zijn veel instrumenten die een beetje helpen, en die wellicht daarom soms ook heel goedkoop zijn. Ik ben zelf ook begonnen met lees brilletjes van Blokker en het Kruidvat. Die laat je overal slingeren, zet je soms op en weer af omdat ze net te weinig ondersteuning bieden voor je ogen om scherp te zien. Ze voelen niet als een maatpak en zitten ook niet helemaal comfortabel.

Pas nadat ik had geaccepteerd dat dit hulpmiddel mij echt verder zou helpen, ben ik op zoek gegaan naar een goede opticien die mij een goeie op maat gesneden bril heeft aangemeten. Deze zit als gegoten en helpt me scherp te zien in iedere situatie. Op basis van gedegen onderzoek, analyse komt er dan een resultaat uit.

Veel mensen, zo ook ik, doorlopen dezelfde weg met het ontdekken van kwalitatief goede hulpmiddelen, die jou in jouw vak én je professionaliteit verder helpen. Eerst beginnen met eenvoudige hulpmiddelen maar des te serieuzer je jezelf en je klanten neemt leg je de lat voor jezelf hoger en wil je alleen nog maar werken met kwalitatief goede brillen.

Birkman is voor mij die op-maat-bril geworden. Vroeger ben ik ook begonnen met Communicatie & Win, Belbin, DISC en MBTI. Allemaal leuke Kruidvat brilletjes.

Ik ben nu toch wel heel blij dat ik in een vroeg stadium naar een goeie opticien ben gegaan. Hij heeft een hele precieze analyse van mijn unieke wijze van kijken naar mezelf en anderen gemaakt. Moet jij ook erkennen dat jouw zicht soms niet helemaal helder is, soms vertroebeld wordt door de complexiteit van alledag en je waarneming? Neem dan eens de moeite om langs te gaan bij een goeie opticien.

Als jij het ook écht wil gaan zien! maak dan eens kennis met onze Birkman Opticien. Er gaat letterlijk en figuurlijk een wereld voor je open.

Marcel van der Loo

Geef een antwoord

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inloggen voor Birkman Professionals

×
Product added to cart

Geen producten in de winkelwagen.