Skip to main content

Masterclass Managing Myself & Leading Others Onderwijs

Wil jij (nog beter) weten wat jouw unieke sterke leiderschapsstijl is? Waarom jouw manier van leidinggeven wel werkt bij die ene collega en bij de andere niet? Wil je weten hoe je meer uit jezelf en je team kunt halen en hoe je jouw collega’s nog meer in beweging krijgt? Kom dan naar onze interessante Masterclass. Speciaal voor leidinggevenden in het onderwijs.

De praktijk & onderzoek

In de praktijk blijkt dat veel leidinggevenden in het onderwijs worstelen met hun leidinggevende rol. Steeds weer veranderingen en vernieuwingen. Visies komen en gaan. Teams wisselen van samenstelling. Maar hoe geef je jouw medewerkers en teams nou eigenlijk op een goede manier leiding? Uit onderzoek blijkt dat succesvolle leidinggevenden goed afstemmen op de persoonlijke behoeften en verwachtingen van de mensen waaraan ze leiding geven. Tijdens deze Masterclass gaan we in op de vraag hoe je beter en anders leiding kunt geven, vanuit jouw persoonlijkheid en rekening houdend met de behoeften en verwachtingen van de ander.

 Wat levert deze Masterclass je op?

Je krijgt inzichten in je persoonlijkheid en praktische handvatten. Doordat je meer zelfkennis krijgt, groei je in je persoonlijk leiderschap en kun je beter leidinggeven aan anderen. Betere communicatie en prettigere samenwerking leiden uiteindelijk tot betere resultaten.

Wat wordt besproken in deze Masterclass?

 • Jouw unieke leiderschapsstijl en je blinde vlekken.
 • Hoe je optimaal leiding geeft en wat jij daarbij van anderen verwacht.
 • Het bepalen van behoeften en verwachtingen bij anderen.
 • Hoe je er met de juiste leider­schapsstijl voor zorgt dat talentvolle medewerkers blijven.
 • Hoe je zorgt voor meer werkplezier én productiviteit bij iedereen afzonderlijk en bij het totale team.
 • Hoe jij jezelf kunt ontwikkelen en laten groeien als leidinggevende.
 • Hoe je jouw Birkman-informatie kunt gebruiken bij persoonlijke, talent- en leiderschapsontwikkeling en het welzijn van je medewerkers en teams.
 • Hoe je leiding geeft aan een High Performing Team.

Ervaringen van anderen

De laatste tijd hebben we inspiratievolle en nuttige persoonlijke Birkman terugkoppelings- en trainingsbijeenkomsten verzorgd in het onderwijs. Voor directieleden, MT’s, leraren, interne begeleiders, decanen, gedragswetenschappers en leerlingen van basisscholen tot universiteiten. Omgevingen waarin Samen een Leven Lang Leren heel gewoon is en waar een belangrijke basis wordt gelegd voor ieders toekomst. Zoals bij Stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente, Onderwijsexpertise de Wijnberg SO/VSO, Quadraam de Gelderse onderwijsgroep, VMBO ’t Venster, TU Eindhoven, TU Delft, Hotelschool The Hague & Amsterdam, Calvijn College & Lowys Porquinstichting.

Anke van de Klundert: “Zelden zo’n interessante, leerzame en inspirerende methode gedaan. Wat een positiviteit brengt de Birkman Methode. Echt heel gaaf!”

Hanneke van der Velden: “Heel waardevol! Ik heb al menig analyse mogen ontvangen maar ik vond deze verrassend goed. Treffend, handig, praktisch, positief en soms confronterend. Versterken en ontwikkelen!”.

Geert van der Heijden: “Geweldig!! De persoonlijke inzichten die je krijgt. Ik heb een nog beter beeld over mijn besluitvorming, wat ik nodig heb en hoe ik omga met druk en stress. Aanrader voor iedereen!”

Hoe werkt het?

Gezien je relatie met Birkman.nl gaan we ervan uit dat je in het bezit bent van de Birkman Signature Rapportages. Tijdens de Masterclass wordt met behoud van zelfbeschikking ingegaan op jouw resultaten. Niet vanuit een mooi verhaal of theoretisch boek. Nee, zuiver en nauwgezet direct vanuit jouw persoonlijke Birkman Sigature rapportages. Jouw leiderschapsstijl komt uitgebreid aan bod. Ook wordt ingegaan op jouw interesses, motivatoren, sterkten, stressgedrag en vooral ook je sociale percepties. Wat je behoeft, verwacht, nodig hebt van anderen. Interessant is dat sociale percepties alleen door Birkman kunnen worden gemeten. Een must om te weten voor jezelf! De percepties zijn zeer van invloed op jouw leiding geven, ontwikkeling en succes van jezelf, je team, (werk)geluk, vitaliteit en mentale gezondheid.

Wil je jouw Birkman Signature rapportages aub meenemen naar de Masterclass?

Voor wie bedoeld?

Deze Masterclass is bedoeld voor leidinggevenden en managers uit het onderwijs. Mensen die weten dat leidinggeven bij jezelf begint en die gemotiveerd zijn om de volgende stap te zetten. De sfeer binnen de Masterclass is vertrouwelijk. Je hoeft niet meer te delen dan je wilt. Wel zijn we allemaal bereid om met elkaar van gedachten te wisselen. Op die manier haalt iedereen het beste uit zichzelf en elkaar.

Inspirators & experts

De Masterclass wordt verzorgd door Marcel van der Loo en Bas van Loon, beiden onderwijskundigen. Marcel is Master Birkman Professional en houdt zich voornamelijk bezig met het coachen en begeleiden van directieteams. Bas is senior Birkman Consultant en helpt (HR-)leidinggevenden bij het implementeren van Birkman in de Employee Journey. Hij is expert op het gebied van team- en talentonwikkeling

Datum en tijd
15 september 2023 van 13.30 – 16.30.

Locatie
UniePlaza, Culemborg

Investering
De Masterclass wordt gratis verzorgd voor relaties in het onderwijs van Birkman.nl.

Wil je toch deelnemen en beschik je niet over een Birkman Signature Rapportage? Neem dan contact op met Bas (zie onder)

Heb je vragen of meer informatie: Bas van Loon, 06-55305268 of bas@birkman.nl

Over de Birkman Methode®

Deze valide en betrouwbare methode is gebaseerd op meer dan 70 jaar wetenschappelijk onderzoek. De Birkman Methode is een unieke psychologische diepte-analyse en wordt gezien als dé gouden standaard onder de persoonlijkheidsanalyses. Het Birkman Signature Rapport is een levensbestendige betrouwbare gids in alle situaties waar verandering en ontwikkeling een rol speelt. Een waardevolle investering. Dit weten ook organisaties als Google, Apple, Siemens, NASA, Samsung, Coca Cola, Adecco, ING, Accenture, Ford, Manpower en Rabobank, die de Birkman Methode gebruiken voor individuele, team- en organisatieontwikkeling.

In het kort

 • Datum
  15-09-2023
 • Tijd
  13.30 – 16.30 uur
 • Locatie
  Culemborg, UniePlaza
 • Prijs
  De Masterclass wordt gratis verzorgd voor relaties in het onderwijs van Birkman.nl. Wil je toch deelnemen en beschik je niet over een Birkman Signature Rapportage? Neem dan contact op met Bas.
 • Begeleider(s)
  Marcel van der Loo en Bas van Loon

Agenda